Бойко Борисов: На отиване към Лувъра бях посрещнат от Силви Вартан

Страната ни излиза от изолацията, в която беше попаднала преди година и половина, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. На отиване към Лувъра бях посрещнат от Силви Вартан, а президентът на музея – Жан-Люк Мартинез, ми показа някои от най-интересните експонати.

Фактът, че музей като Лувъра отваря врати за тази изложба, показва уважение към България и към това, което се прави у нас в момента. Трябва да се гордеем, че сме народ с богата култура. В изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” участват над 1500 експоната от 17 български музея, пише още Борисов и публикува снимки.

Преди час пък той публикува за срещата с Оланд:

Сътрудничеството ни с президента François Hollande е на високо ниво. По време на разговорите стигнахме до извода, че доброто местоположение на България и цялата газопреносна система на страната биха могли да се използват за изграждането на газов хъб край Варна. Хората трябва да познават България, а експонатите, които ще бъдат представени в Лувъра, са само част от богатата ни култура.

Коментари

Задължително поле