Николай Радулов: В България работи само един бизнес и това са фабриките за убийства

„В България работи само един бизнес и това са фабриките за убийства. Целият останал бизнес е като завода в Иганово”, заяви експертът по национална сигурност доц. Николай Радулов пред ТV7 по повод взривовете в Иганово.

Той е убеден, че след първите взривове преди 20 дни в същия завод не са предприети мерки във взривената част на завода. Според него властите не само не са си взели поука и не са укрепили мерките за сигурност в завода в Иганово, но продължават да пребивават в същото състояние на безхаберие.

"Основната причина за такива инциденти е, че в България отдавна няма висококвалифицирани кадри, които да работят с тази рискова продукция заради ниското заплащане, което предопределя честотата на такива инциденти", заяви Радулов, който е убеден, че това няма да е последният такъв взрив.

Радулов не е склонен да смята, че взривовете са в следствие на саботаж нито, че в дъното им е желание за приватизация. „Кой ще приватизира завод с такава репутация?”, учуди се експертът.

Експертът призова да не се развиват конспиративни теории за предполагаем саботаж от страна на укроинци или руснаци, защото това ще се отрази на и без това застрашения летен туристически сезон. Радулов е убеден, че работниците в завода в Иганово са заплашени от сериозен риск да останат без препитание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини