Издирваният за жестокото убийство на Анна и малкия Никита иска детектор на лъжата

Руснакът Герман Костин, който се издирва за разпит за жестокото убийство на 5-годишния Никита и майка му Ана Леонтиева, е готов да се подложи на детектор на лъжата. Това съобщи вчера „Комсомолская правда“, след като успя да се свърже с мъжа по Скайп. Пред изданието Костин за пореден път декларира, че е готов до дни да дойде у нас и да се срещне със следователите.

„Ще дам показания, просто съм длъжен да го направя, защото престъплението е извършено на територията на България. Но с полицията ще разговарям само в присъствие на адвокат. Той ще ме посрещне още на летището“, обясни Костин, но каза, че все още не знае точно кога ще дойде у нас. „За жалост моите показания няма да променят с нищо това, което се случи с Никита и Ана“, допълни мъжът.

Най-вероятно той отлага визитата си, за да се свърже с надежден български юрист, който да защитава интересите му. „Костин обясни, че вече е говорил с представител на руското следствие. Разговорът също е бил по Скайп и е продължил час и половина. „Разказах всичко най-подробно, разбрахме се да се чуем отново, ако трябва да замина за Русия и да дам лично показания там“, обясни бизнесменът. Той продължава да твърди, че не знае с кого да се свърже, когато дойде у нас.

И към момента Костин твърди, че се намира в Истанбул. По думите му той е там от 3 април. Още тогава той заяви, че е в руското консулство и се чуди единствено дали да замине за Москва или за София. Преди дни в „Шоуто на Слави“ мъжът обясни, че не бил тръгнал, защото някой го нападнал, след като говорел със следователи. По-рано разказа за последната си среща с Ана и Никита. Те били в компанията на съмнителен мъж, който ги откарал с луксозно „Ауди“ в неизвестна посока. Ана имала у себе си 120 000 паунда, скоро била продала имот. Бащата на Никита Виктор Плотников, който е директор на пермската онкоболница, също не бърза да идва у нас. Той се е върнал от отпуск и е на работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини