Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Роналдо е най-великият в Европа

Подписваме документи през телефона

Общинска полиция и Агенцията по храните удариха нелегална борса на плодове и зеленчуци

Готвачът на Дани де Вито твори в IL Siciliano – новият ресторант в Свети Влас Стефано Стека ще пренесе традиционния вкус на Италия на българското Черноморие

Разследват източване на пари чрез ученици фантоми и мними командировки в две училища Злоупотребите са засечени в школа в Горна Оряховица и в стражишкото село Камен

Самолет загуби едната си гума при кацане

Задържаха контрабандни анаболни стероиди на МП Капитан Андреево

Бойко Борисов: Следващите дни са решаващи за бъдещето на Република Македония и Западните Балкани

С факелно бягане Благоевград ще отбележи Деня на българския олимпиец

ЕК отпусна на България 1.98 млн. евро за щетите от наводненията през 2014 г.

След наводненията от юли 2014 година в Северозападен регион (гр. Мизия и с. Крушовица), през октомври 2014 г. България подаде заявление за подпомагане със Средства от фонд „Солидарност“ на Европейския съюз.

На 9-ти април Европейската комисия прие решение за отпускане на помощта в размер на 1,98 млн. евро, които да бъдат използвани за възстановяване на щетите от бедствието. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Предстои иницииране на процедура по одобрение на бюджетни кредити от страна на Европейския парламент и Съвета, преди окончателното получаване на средствата. Предоставените средства ще бъдат разпределени между засегнатите области и ведомства на базата на одобрената от Министерски съвет методология за разпределяне на средствата от фонд „Солидарност”.

В последствие Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще организира срещи с всички териториални органи и ведомства, които ще бъдат определени за изпълнителни органи за определяне на списък с приоритетните операции за финансиране от фонда.

След определянето на операциите ще бъдат изготвени и публикувани изисквания за кандидатстване, на базата на които ще бъде проведена процедура за подбор и оценка на проекти за финансиране със средствата от второто заявление по фонд „Солидарност” на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.