Глобиха таксиметрови шофьори, карали без включен апарат

По време на великденските празници инспекторите на „Автомобилна администрация“ са хванали шофьори, каращи без включени таксиметрови апарати, съобщи Нова телевизия. Част от санкционираните водачи не са притежавали удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешение от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Проверяващите са инспектираха над 1200 автомобила, извършващи превоз на пътници и товари. Съставени са 119 акта. По-характерните нарушения, констатирани от инспекторите са различни технически неизправности, като износени или разкъсани гуми, неизправни светлини, липса на технически прегледи и др.

Част от водачите са извършвали превозите без удостоверение за преминат психологически преглед, без карта за квалификация, без тахографски листа, както и с не попълнени пътни листа и пътна книжка.

Проверяващите са установили и нарушения, свързани с неспазване на маршрутно разписание и на времето за управление и почивки, както и не включени таксиметрови апарати. Част от санкционираните водачи не са притежавали удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешение от общината за извършване на таксиметрова дейност.
?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини