В Русия закриха школата, подготвила танца на пчеличките (Видео)

Властите в руския град Оренбург решиха да закрият танцовата школа "Кредо" и да бъде изключен интернет сайтът ѝ, докато тече проверката на следователи за танца "Мечо Пух и пчеличките", скандализирал мнозина руснаци, информира ТАСС.

Танцът е от отчетния спектакъл на школата в края на януари, но някой публикува записа му в края на миналата седмица и той предизвика остри спорове и вълна от осъждане и критики.

От школата обясниха, че това е т.нар. туиркинг и че родителите на участничките са били съгласни със заучаването му и са се подписали за това.

Но повечето коментари за видеото твърдят, че то е "порнографско" и дори, че е обидно за Русия в навечерието на 9 май, защото триката на момичетата са в оранжеви и черни ленти, каквито има т.нар. патриотична Георгиевска лента на Победата.

На заседанието на градските власти в Оренбург са били извикани ръководството на школата, родители и директорът на културния център, където работи танцовото училище и на чиято сцена бе изигран "скандалният" танц.

Правителственият в."Росийская газета" разказва, че от школата обяснили, че вече са прекратили часовете по туиркинг и децата ще изучават класическа хореография и хип-хоп. Но кметът решил да не рискува и затворил цялата школа.

Местното поделение на Следствения комитет на Русия започна проверка, в която да установи възрастта на участничките в танца и дали не е извършено престъпление. Проверката е по два члена от Наказателния кодекс - "Небрежност" и "Развратни действия". По тях се полагат наказания като глоба, обществено-полезен труд от няколко месеца до 5 години или до 3 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия