Обвиненият за убийството в Чернево: Не съм стрелял, нападнаха ме

Постоянна мярка задържане под стража наложи Варненския окръжен съд на 25-годишния Костадин Иванов, който е обвинен, че е убил с пистолет 26-годишен свой съселянин от село Чернево, пише "Петел". Мелето станало в неделя в около 20 ч. Според обвинението младият Костадин е убил съперника си с преправен пистолет, който след това дал на свой познат с указание да го укрие.

Привечерното меле в село Чернево са пострадали тежко още двама души. Единият от тях се бори за живота си след операция, при която са извадени три куршума.

25-годишният Костадин обаче има съвсем различна версия за онази вечер. Той бил в колата с брат си, за да си купят бира. Тръгвайки към дома той бил застигнат от друга кола и блъснат отзад. От колата изскочили въоръжени с брадви, сопи и метални тръби мъже, които го измъкнали от автомобила му и започнали да го бият. В суматохата се чули изстрели. "Не съм направил нищо такова. То момчето вече беше простреляно", заяви Костадин пред съда, изразявайки категорично несъгласие нито с обвинението, нито с мярката задържане под стража.

Иванов е семеен с едно дете. За да осигурява прехраната на семейството си често излиза да работи в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право