Съдът потвърди: 19-годишният Стефан се е самоубил

Районният съд във Враца потвърди постановлението на прокуратурата, с което бе прекратено разследването за , съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

След проведеното пълно и всеобхватно разследване, с постановление на наблюдаващия прокурор от 5 февруари, производството е прекратено поради липса на доказателства за извършено престъпление.

Актът на решаващата прокуратура е атакуван от родителите на пострадалия пред Районен съд – Враца, който със свое определение е потвърдил изводите на прокуратурата.

Постановлението на съда е влязло в сила. Роднините на момчето не са обжалвали пред окръжния съд във Враца. Твърденията на близките на момчето бяха, че той не е посегнал сам на живота си, а е бил убит. Разследването би могло да бъде възобновено само и единствено ако бъдат намерени нови доказателства в тази насока и то с постановление на главния прокурор на Република България, предава "Конкурент"

Припомняме ви, че наблюдаващият прокурор прекрати досъдебното производство, което беше образувано срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство, тъй като нямало събрани доказателства за извършено престъпление.

Разследването за смъртта на момчето продължи близо година и половина, след като тялото му беше намерено на 7 септември пред жилищния блок във Враца, където живее. Първоначалната версия на полицията бе, че момчето е скочило от покрива на блока, но близките и приятелите му отхвърлиха категорично това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони