Седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Освен Корал ще правят и Делфин еко плаж

Освен Корал се обмисля и Делфин да се превърне в еко плаж и ще се търси концесионер. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС.

Павлова поясни, че за плаж Корал ще се прави по-различна процедура за концесия, с която да се наеме концесионер на еко плаж. Изискванията за еко плаж Корал към бъдещ концесионер са да изисква всички обекти, които се поставят на плажа да бъдат направени от екологични материали, да има повече свободна площ. Процедурата за концесия ще бъде внесена следващата сряда на заседание на МС.

“Сега е обявено на сайта на МРРБ процедура за отдаване на наем за Корал на временен стопанин, докато се проведе процедурата за концесия за еко плаж в следващите 15 години. От 1 януари 2016 г. ще влезе в сила договорът за концесия за еко плаж. Дотогава ще има стандартен наемател”, уточни Павлова.

“Позицията ни, както за Корал, така и за къмпинг Юг е, че това се незаконно издадени разрешения за строеж от главния архитект на община Царево. Липсва ОВОС и за тези строителства има липса на договор за присъединяване към ВиК и електроразпределителна мрежа. В единия случай съдът потвърждава позицията, друг съдия не я”, заяви Павлова. Тя обясни, че е предложила промени в Закона за устройство на територията, в който сега процедурата за обжалване на становища на ДНСК е едноинстанционно. Сега предлага тази процедура да стане с две инстанции.

Тя обясни, че специализираните карти на морските плажове са били възложени още в предишния мандат на Борисов и 2012 г. били утвърдени. “Имаше дълъг процес по одобряване, след което е трябвало да се окончателно потвърдени и качени на сайта. Това не се е случило и разпоредих да се случи ноември. Те са качени, но не в пълнота. Затова сменихме и ръководството на Агенцията по кадастър, защото имахме проблеми”, каза Павлова.

Тя посочи още, че Националната програма за саниране се развивала доста добре, като вече имало над 450 договори за санирани и над 2 000 регистрирани сдружения. Павлова изрази надежда, че се надява още през лятото да започнат дейностите по първите проекти и договори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.