На 19 юни 2018 да почерпят

Крал Кейн изведе Англия до драматичен успех

Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

СЗО обяви геймърството за психично разстройство

Пороят отряза достъпа до кюстендилски села

Кралският монетен двор с менте филиал в село Първенец (ОБЗОР) Бандата секла по 2 британски паунда с отлично качество

Бебе се роди във френски влак, ще се вози безплатно 25 години

Иван Дреновички: Имаме една от най-ниските цени на газа в ЕС

Емануела е за купона в Слънчака

Финландски депутат беше осъден за сексуален тормоз над колежка

Фандъкова: Получени са над 300 сигнали за аварии и завирявания

Камион се заби в цех край Е-80, шофьорът загина

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата Промените трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет

Освен Корал ще правят и Делфин еко плаж

Освен Корал се обмисля и Делфин да се превърне в еко плаж и ще се търси концесионер. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС.

Павлова поясни, че за плаж Корал ще се прави по-различна процедура за концесия, с която да се наеме концесионер на еко плаж. Изискванията за еко плаж Корал към бъдещ концесионер са да изисква всички обекти, които се поставят на плажа да бъдат направени от екологични материали, да има повече свободна площ. Процедурата за концесия ще бъде внесена следващата сряда на заседание на МС.

“Сега е обявено на сайта на МРРБ процедура за отдаване на наем за Корал на временен стопанин, докато се проведе процедурата за концесия за еко плаж в следващите 15 години. От 1 януари 2016 г. ще влезе в сила договорът за концесия за еко плаж. Дотогава ще има стандартен наемател”, уточни Павлова.

“Позицията ни, както за Корал, така и за къмпинг Юг е, че това се незаконно издадени разрешения за строеж от главния архитект на община Царево. Липсва ОВОС и за тези строителства има липса на договор за присъединяване към ВиК и електроразпределителна мрежа. В единия случай съдът потвърждава позицията, друг съдия не я”, заяви Павлова. Тя обясни, че е предложила промени в Закона за устройство на територията, в който сега процедурата за обжалване на становища на ДНСК е едноинстанционно. Сега предлага тази процедура да стане с две инстанции.

Тя обясни, че специализираните карти на морските плажове са били възложени още в предишния мандат на Борисов и 2012 г. били утвърдени. “Имаше дълъг процес по одобряване, след което е трябвало да се окончателно потвърдени и качени на сайта. Това не се е случило и разпоредих да се случи ноември. Те са качени, но не в пълнота. Затова сменихме и ръководството на Агенцията по кадастър, защото имахме проблеми”, каза Павлова.

Тя посочи още, че Националната програма за саниране се развивала доста добре, като вече имало над 450 договори за санирани и над 2 000 регистрирани сдружения. Павлова изрази надежда, че се надява още през лятото да започнат дейностите по първите проекти и договори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.