ЕК: Липсва прозрачност при даването на гражданство срещу инвестиции в България

Условна присъда за наркоплантация Продукция за 8 700 лв. е конфискувана от дворното място

Джулиана Гани се сгоди

Депутатите узакониха проверки на журналистически публикации

Премиерът Бойко Борисов: Коалицията си работи прекрасно (ВИДЕО)

Бащата на Николай Банев почина Бившият ДС полковник вярвал, че синът му е защитник на социално слабите и пази народното имане като очите си

Квартирант краде врати и ток от съседи в Шумен

Поставят контейнери за дрехи и обувки в Шумен

Здравният министър сезира Цацаров за зачестилите нападения над медици

Поредна старица „помогна на МВР“ и хариза на престъпници 4000 лв.

Трима души са в реанимация в Търново след усложнения от грип С вирусен енцефалит са бременна жена и 6-годишно дете

Проучване на „Афис“ постави БСП пред ГЕРБ за евровота

Затвор за момче, убило приятел в катастрофа

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 23 януари 2019

Пускат два покрити плувни басейна в Сливен

Съдът решава до седмица дали да бъде открита процедура по несъстоятелност на КТБ

До седмица съдията от Софийския градски съд Иво Дачев ще обяви решението си – да бъде ли открита процедура по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка.

След края на закритото съдебно заседание юристи коментираха, че осребряването на активите и разплащането с кредиторите на банката може да започне най-рано след година и два месеца, предава БНР.

При закрити врата Софийският градски съд гледа делото за фалита на Корпоративна търговска банка. След изричното запитване на съдията по делото Иво Дачев дали страните са съгласни процесът да е открит, за закрито заседание изрично са настояли от КТБ и Фонда за гарантиране на влоговете, стана ясно в съдебната зала.

КТБ се представлява в този процес от временните синдици. Останалите участници в него са БНБ, Софийската градска прокуратура, „Бромак“ на Цветан Василев, Bulgarian Acquisition Company на Оманския фонд. Съдия Иво Дачев трябва да прецени основателно ли е искането за обявяването на КТБ в несъстоятелност. След края на съдебното заседание той ще има седмица, за да обяви решението си, като то влиза в сила, независимо от това дали някоя от страните ще го обжалва.

Откриването на процедура по несъстоятелност отваря и вратите за следващите процедури в сагата КТБ – назначаване на постоянни синдици, оценка на активите на банката, подаването на лист на чакащите, които искат да си върнат парите от продажбата на тези активи, като на върха на тази листа е държавата, а накрая – вложителите със средства над гарантираните от закона влогове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.