Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

„Байерн“ иска Гризман на всяка цена

Бордът застана зад Моуриньо

Премиерът Борисов: Няма да угаждаме на БСП на всеки шест месеца да правим предсрочни избори

Съдът решава до седмица дали да бъде открита процедура по несъстоятелност на КТБ

До седмица съдията от Софийския градски съд Иво Дачев ще обяви решението си – да бъде ли открита процедура по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка.

След края на закритото съдебно заседание юристи коментираха, че осребряването на активите и разплащането с кредиторите на банката може да започне най-рано след година и два месеца, предава БНР.

При закрити врата Софийският градски съд гледа делото за фалита на Корпоративна търговска банка. След изричното запитване на съдията по делото Иво Дачев дали страните са съгласни процесът да е открит, за закрито заседание изрично са настояли от КТБ и Фонда за гарантиране на влоговете, стана ясно в съдебната зала.

КТБ се представлява в този процес от временните синдици. Останалите участници в него са БНБ, Софийската градска прокуратура, „Бромак“ на Цветан Василев, Bulgarian Acquisition Company на Оманския фонд. Съдия Иво Дачев трябва да прецени основателно ли е искането за обявяването на КТБ в несъстоятелност. След края на съдебното заседание той ще има седмица, за да обяви решението си, като то влиза в сила, независимо от това дали някоя от страните ще го обжалва.

Откриването на процедура по несъстоятелност отваря и вратите за следващите процедури в сагата КТБ – назначаване на постоянни синдици, оценка на активите на банката, подаването на лист на чакащите, които искат да си върнат парите от продажбата на тези активи, като на върха на тази листа е държавата, а накрая – вложителите със средства над гарантираните от закона влогове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.