До 26° в четвъртък

Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над североизточните райони. Вятърът в повечето места ще е съвсем слаб - от югозапад, по поречието на Дунав и по Черноморието временно до умерен. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 21° и 26°, предаде Фокус.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево. По-късно през деня, главно по северното крайбрежие, ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, на моменти до умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода вече е 10°. Вълнението ще е 1-2 бала. Затоплянето в планините продължава. На 1200 м температурата ще достигне около 15°, на 2000 м - около 7°. Вятърът по билата ще е умерен от запад, а времето предимно слънчево.

В петък времето ще бъде предимно слънчево и още по-топло с минимални температури между 8° и 13°, максимални - между 23° и 28°. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони.

В събота повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд облачността бързо ще се увеличи и до вечерта ще завали дъжд. Ще бъде все още сравнително топло. Привечер и през нощта срещу неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В неделя температурите ще се понижат. Ще има значителна облачност, на много места с валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето