На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

С паднал готвач вместо черна котка започва новият епизод на „Кошмари в кухнята“

В новия епизод на “Кошмари в кухнята” шеф Манчев ще посети пицария, която работи от 11 години в най-големия столичен кв. „Люлин”. Населението на комплекса по данни от 2013 г. е над 114 000, с което надминава градове като Плевен и Добрич. Докато люлинчани се увеличават всяка година, работата в заведението непрекъснато намалява. То се намира в самостоятелна сграда на основен Люлински булевард. През годините се стопанисва от собственици, приятели и наематели. Венци, един от собствениците на пицарията, работи там от създаването й с прекъсване от 2 години. От 2009 г. той започва самостоятелно да управлява ресторанта, но откакто става баща на близнаци, започва да отделя все по-малко време на заведението. Това е и причината да направи управител една от сервитьорките – Зори, която има най-дълъг стаж като келнерка, но не притежава нито житейски, нито мениджърски опит. Именно Зори е човекът, който се обръща към шеф Манчев за помощ и последна надежда да спаси и ресторанта, и персонала.

Още преди да прекрачи прага на пицарията, Манчев се спъва в трупа на един картонен готвач. За щастие това е само картонена рекламна фигура, изморила се да чака по-щастливи дни. За кулинарния спец това обаче е по-страшен знак и от черна котка, сигнализиращ, че нещата в този ресторант съвсем не са наред.

Опасенията му бързо се оправдават. Собственик почти загубил надежда, млада и неопитна управителка, която никой от персонала не приема сериозно, овехтял и занемарен интериор. За разлика от огромното меню на пицарията, кухнята предлага едва 1/3 от него, заради липсата на пари за зареждане с продукти. Барманът е като замръзнала кралица, която по цял ден подпира бара и се размърдва само, когато се налага да набави липсващи продукти.

Въпреки катастрофалната картина, в кухнята се мъдри телевизор за персонала и холска масичка.

Човек остава с впечатлението, че това е гостната на готвачите, а не кухня в работещо заведение.

Същевременно Манчев открива кулинарно перпетуум мобиле, което са изобретили в кухнята на пицарията – с един и същи сос предлагат поне 10 вида ястия.

На фона на малкото клиенти, предимно от квартала, 12-членният персонал решава кръстословици и цъка по мобилните телефони. 22-годишната управителка няма грам мениджърски опит и хората я възприемат още като сервитьорка, а не като шеф. Самият собственик признава, че с нея се е опитал да си измие ръцете, за да отделя повече време на семейството си. Нелепо звучи обяснението защо никой не обръща внимание на ниското ниво на кухнята – хората в „Люлин“ предпочитат да се забавляват, отколкото да капризничат за храната и ако връщат поръчки, то не е толкова често.

В началото на пролетта собственик и персонал продължават тежкия си зимен сън, а шеф Манчев се захваща с трудната задача да ги извади от хибернация, за да задействат спасителен план. Този път опитният кулинар ще сътвори роле от финансови и мениджърски консултации върху мотивационно канапе.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.