„Монако“: Биха ни с голяма несправедливост!

Димитър Бербатов и съотборниците му кипнаха от възмущение след дузпата, донесла загуба в първия четвъртфинал на Шампионската лига. „Монако“ отстъпи с 0:1 като гост на „Ювентус“, а решителният миг бе в 57-ата минута.


Андреа Пирло пусна кадифен пас, а Алваро Мората се измъкна от бранителя на гостите Рикардо Карвальо. Португалецът гледаше топката високо във въздуха и закачи (или не) крака на нападателя на „Ювентус“, който падна в наказателното поле. Самото нарушение бе спорно, но нямаше съмнение, че ако има такова, то е извън полето. Реферът Павел Краловец (Чехия) обаче не се поколеба.


От дузпата Артуро Видал бе безпощаден с шут в горния ъгъл. Както коментира Гари Линекер в туитър: „И целият вратарски синдикат да наредим на голлинията, този удар не се спасява.“


„Монако“ създаде доста положения и изобщо не игра като обречен, като само до 20-ата минута Яник Ферейра-Караско изпусна две отлични възможности.
В 71-вата минута на терена се появи Димитър Бербатов, който не бе играл четвъртфинал в Шампионската лига от 2011-а. След 120 секунди българинът стреля с глава и топката мина на сантиметри от ъгъла на вратата. Номер 9 отново се размина с гол срещу великия Джанлуиджи Буфон при четвъртата им среща.
Но Бербатов бе обнадежден: „Много сме доволни от представянето си – каза нападателят. - Не сме щастливи само от резултата, както и от решението за дузпата. Вярваме си, че на реванша имаме шансове да елиминираме „Ювентус“.“


„Това бе една голяма несправедливост – каза треньорът на „Монако“ Леонардо Жардим. - Нямаше нарушение за дузпата, а извън тази ситуация ние бяхме перфектни.“.
Сайтът на УЕФА нарежда пет извода от мача, като един от тях е: „Монако“ има нужда от „повече Бербатов“ и констатира, че българинът трябва да е титуляр на реванша.


„Ювентус“ е гостувал пет пъти във Франция в турнира на шампионите - на „Марсилия“, „Нант“, „Бордо“ (2) и „Монако“. Торинският гранд има пет поражения. Единственото му визита в княжеството е през 1998 г. и завършва 3:2 за домакините. Сега и това ще стигне на италианците, но Бербатов и компания имат други планове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят