Григор прониза два пъти Фонини, следва Вавринка

Григор Димитров взе втори скалп на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло - 6:3, 6:4 над Фабио Фонини (Италия) в третия кръг. Успехът има и друго измерение - това е първата победа на българина над тенисист от първите 30 в световната ранглиста от август 2014 г., каквито се очакват повече от талант като Гришо. Тогава на турнира в Торонто той сломи Кевин Андерсън (ЮАР), който бе №21 в света.


Срещу 28-ия в ранглистата италианец Григор демонстрира солидна игра с явно усещане за контрол на мача. Още във втория гейм хасковлията проби сервиса на Фонини и до края не допусна изненада. Още в първата част на втория сет Димитров прониза за втори път подаването на италианеца и това се оказа ключово за крайния резултат. През цялата среща първата ни ракета демонстрира хладнокръвие, както го прави Роджър Федерер. Дори и в изражението на лицето - без нерви и с явна увереност в победата.

Така с прецизни удари принуди италианеца да хвърля ракетата си от яд. Защото Фабио наистина бе безсилен в този мач срещу Григор. Важен коз за победителя бе неговият безпощаден сервис, като загуби едва 13 точки от подаванията си и не допусна нито една двойна грешка.


Следващият съперник на нашия ас е шампионът от миналата година Стан Вавринка (Швейцария), който отстрани аржентинеца Хуан Монако с 6:1, 6:4. Григор и Стан са играли досега три пъти, българинът има една победа през миналата година на полуфиналите в Куинс, където после спечели титлата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт