“Ботев” (Пд) взе заем от 500 000 лв.

„Ботев” (Пд) ще доиграе сезона със заем от 500 000 лв., отпуснат от фирма, близка до президента на клуба Иван Джиджев. С парите ще бъде осигурено нормалното функциониране на клуба, за чиято месечна издръжка заедно с ултрамодерната база в Коматево, са нужни близо 250 000 лв.


Дългът трябва да се върне с минимална лихва след 1 юли, когато в касата ще влезе последният трети транш от 750 000 евро от продажбата на Тодор Неделев в германския “Майнц”. Опитите на “Ботев” да изтегли кредит от банка ударили на камък, тъй като е нужно съгласието на всичките петима членове на Съвета на директорите на футболното АД. А де юре все още за такива се водят трима от старата управа.


Изчистването на юридическата каша в клуба, забъркана още и от запора от НАП на акциите на притежателя на 39% от дяловете - ТЦ-ИМЕ, се очаква да бъде извършено на 15 май. За тази дата е насрочено общо събрание на акционерите, в който след оттеглянето на Цветан Василев мажоритарен собственик с 61% е Сдружението на феновете и ветераните.

Шефовете на организацията са поканили бившия административен директор Иван Йотков да се върне на същия пост, който заемаше преди напускането си миналото лято след скандал с изпълнителния директор Тервел Златев. Завръщането на Йотков на този етап обаче е малко вероятно заради сериозно разминаване във вижданията за администрирането с Иван Джиджев и Златев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ