Ремонтите в центъра на Варна приключват до юни

Кметът на Варна Иван Портних обеща ремонтите в центъра на града да приключат до края на май. В момента на бул. “Хр. Ботев” се полага асфалт. До 15 май трябва да са готови двете платна на бул. “Мария Луиза” - от пл. “Св. св. Кирил и Методий” до общината, както и бул. “Осми приморски полк” - между общината и кръстовището с бул. “Цар Освободител”.

До 20 май трябва да са готови по график и ремонтите на двете платна на бул. “Княз Борис I” - от кръстовището до Икономическия университет до кръговото на Почивка. Там поетапно се отваря всеки един от подлезите по трасето, обезопасяват се с кожуси, поставя се хидроизолация, изреди Портних.

“Надявам се атмосферните условия да са с нас, за да приключим с ремонтите преди старта на активния туристически сезон. Излизат доста проблеми, свързани с подмяната на подземните комуникации, които са амортизирани, но се полагат усилия за спазване на финалните дати”, каза Портних. Той допълни, че след ремонта трафикът към курортите от Варна ще бъде по обновените трасета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони