Бизнесменът карал джипа със 100 км/ч, преди да удари малкия Петьо

{i}Полицията: Детето изскочило внезапно на пътя, а шофьорът е карал бързо

Шестогодишният Петьо Гевечев загина на място във вторник вечерта, след като бе блъснат шофьор на мощен джип “Ауди Q7” в Панагюрище. Трагедията станала в 20, 16 ч на улица “Павел Хаджисимеонов”, по която преминава трафикът за Стрелча.

Според полицията детето изскочило внезапно с велосипеда си на улицата, а шофьорът карал с над 100 км/ч. Водачът - 44-годишният местен бизнесмен Цветан Пъков, настъпил педала на спирачките, но не успял да избегне удара с детето заради несъобразената скорост. Със сигурност тя е била над разрешените 50 км/ч в града, но това тепърва ще се установява от назначената автотехническа експертиза.

Полиция и линейка на Спешна помощ пристигнали на мястото на инцидента, но детето вече било мъртво. Шофьорът Цветан Пъков е тестван с дрегер за алкохол, но пробата му била отрицателна. Взета му е и кръвна проба за упойващи вещества. “Извършен е оглед, води се и следствие, което ще изясни причините, довели до жестоката трагедия”, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Той допълни, че шофьорът не е избягал от мястото на катастрофата и е съдействал на разследващите. “Жалко за детенцето. В града се шофира изключително бързо и няма никакъв контрол”, коментираха местни жители.

“Той постоянно си кара бързо и глобите не го плашат. Сега дано си получи заслуженото”, каза близка на семейството на детето. Познати на Пъков разказват, че негова фирма е държала доскоро “паяците”, които вдигат неправилно паркирали коли в Пазарджик. Възможно е да е имал връзки с местните пътни ченгета, допускат в хора от Панагюрище. Според съобщение на прокуратурата в Пазарджик Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван повече от двадесет пъти по Закона за движението по пътищата. Задържан е за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини