Хилъри Клинтън поиска да се узаконят гей браковете във всички щати

Хилъри Клинтън призова Върховният съд на САЩ да узакони еднополовите бракове във всички щати.

"Г-жа Клинтън поддържа равенството в брачния съюз и се надява, че Върховният съд ще подкрепи представителите на сексуалните малцинства и им предостави конституционни права", заяви говорителят на Клинтън Ейдриън Елрод.

Бившата Първа дама и бивш държавен секретар повдига въпроса в навечерието на разглеждането на съдебния иск против забраната на еднополовите бракове в някои американски щати, а именно Кентъки, Мичиган, Охайо и Тенеси. Изслушването ще се състои на 28 април във Върховния съд във Вашингтон.

Тези дни гей-двойка от Чикаго, откъдето е родом и Хилъри, я покани на сватбата си. Това стана чрез Туитър. Бъдещите младоженци участвали в клипа на Клинтън, чрез който тя обяви участието си на президентските избори през 2016 г. Чак когато клипа се завъртял, те узнали за какво става въпрос.

По данни на института "Уилямс" ЛГБТ американците са 3,8% от пълнолетното население на САЩ. Това прави около 9 млн. души, всички с право на глас - факт, който никак не е за прeнебрегване. За справка, на последните избори са гласували 146 млн. от 204 млн. с право на глас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят