200 души от Самсунг работят върху дисплеи за Епъл

Непримиримите съперници Samsung и Apple си сътрудничат на няколко фронта. Според Bloomberg Samsung е сформирал нов екип, който да се фокусира върху екраните за конкурента му.

Подразделението за производство на дисплеи на южнокорейския гигант Samsung Display е събрало 200 от служителите си, за да работят изключително за Apple. Екипът е бил сформиран на 1 април и се занимава единствено с поръчките на компанията от Купертино, включително за MacBook и iPad, пише Фокус.

Samsung продава дисплеи на Apple от години и е главен доставчик на екраните за iPad. Отношенията между двете компании са сложни. От години те водят съдебни дела по целия свят за нарушени патентни права. Миналата година Apple и Samsung най-накрая решиха да прекратят съдебните си спорове извън САЩ след години на обвинения и милиони долари за адвокати и такси.

Двата технологични гиганта водят сурова битка за няколко пазарни ниши – смартфони, таблети, а сега и носими устройства. Съперничеството е най-яростно по отношение на смартфоните. Всяко тримесечие както Apple, така и Samsung се стремят да надминат конкурента си по брой на доставките. Apple изпрати силна година, благодарение на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, но Samsung все още е главна сила на световния мобилен пазар, а преди дни представи новите си знакови продукти – смартфоните Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge.

В същото време двете компании са и партньори. Samsung беше изключителен доставчик на процесорите за iPad и iPhone години наред, преди Apple да реши да прехвърли част от поръчките си на тайванския производител Semiconductior Manufacturing. С други думи Apple е безжалостен съперник на Samsung, но пък разчита на него. Samsung, от своя страна, има възможност да печели от продажбите на конкурента си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят