Как се създава успешен семеен курорт?

Маринела Цанева е заместник-директор „Експлоатация” на ваканционно селище "Албена", което е сред най-големите в областта на морския туризъм в страната. Всяка година комплексът посреща над 150 хил. туристи, които реализират около 1.5 млн. нощувки.
- Госпожо Цанева, как се създава успешен семеен курорт в България?
- С много труд и страст, на първо място. Започва се от неповторимите природни дадености, с които ние в Албена се гордеем. Много от вас сигурно знаят, че в Албена се намира един от най-красивите резервати в България - „Балтата", с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево-Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море. Основна цел за ръководството на Албена винаги е била да пази природата. Неслучайно ваканционно селище Албена е притежател на наградата „Син флаг" - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на огромното количество зеленина в комплекса. Ние никога не сме забравяли ангажимента си да пазим природата. Дори по време на строежа на най-новата ни атракция – аквапарка „Аквамания“, нито едно дърво не бе отсечено, а напротив – нашите ландшафтни архитекти вплетоха съществуващата растителност в модерните водни атракциони.

Албена не е презастроеният хотелски комплекс, типичен за нашето Черноморие. Ваканционното ни селище е изпълнено с простор, алеи за разходка и представлява неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащо разнообразни форми на отдих и екотуризъм. Най-добрият плаж в Европа, дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м, посипан с фин пясък, е изключително добре поддържан. Брегът е полегат и подходящ за децата, а морето - плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца. Мисля, че нашите гости разбират това, защото по данни от миналата година, над 40% от посетителите ни повтарят почивката си в Албена.

Вслушвайки се в желанията на нашите гости, ние създадохме и най-голямата в Европа безплатна Wi-Fi зона. Знаете ли, че всеки гост на нашите хотели получава безплатен чадър и шезлонг на плажа? Ваканционно селище Албена разполага с една от най-големите спортно-възстановителни бази в България. Предлагаме възможност за практикуване на над 42 вида спорт, сред които са не само традиционни, но и модерни дисциплини, като плажния голф, например. Комплексът разполага със 7 футболни стадиона, игрище за хокей на трева, 13 открити и 3 закрити тенис корта, 21 открити и 4 закрити басейна. Във всеки хотел на Албена има изградена богата анимационна програма за деца от различни възрасти. Възможностите за ползване на разнообразни балнеоложки и СПА процедури могат да задоволят всеки вкус.

Верни на принципите си, ние никога не правим компромиси с качеството на храната в комплекса. В ресторантите на нашите хотели не се сервира храна, която не бихме дали на собствените си деца. Ние сами произвеждаме над 40% от пресните зеленчуци и плодове, които сервираме на гостите си. Майстор готвачите в нашите хотели приготвят не само вкусна, но и здравословна храна, подходяща за деца. Постоянно се обогатява менюто на тематичните, здравословни и детски бюфети. Прясната риба и барбекю специалитетите ни са не само вкусни, но и полезни за здравето на всеки член от семейството.

Наред със спокойствието и хармонията, ваканционно селище предлага и чудесни възможности за забавления. Богатата дайн араунд програма, която развиваме, множеството тематични ресторанти, прекрасният плажен бар – Ганвие, чиито интериорен дизайн е дело на австрийско студио, ирландският пъб, и пиано барове осигуряват незабравими мигове на нашите гости.

Ние постоянно разширяваме и палитрата си от екскурзии и културни мероприятия. През 2013 г. на централната част на плажа в Албена беше открита първата безплатна плажна библиотека в Европа. Добрият прием на инициативата за насърчаване на четенето беше повод през 2014 г. да се изградят още две библиотеки за удобство на читателите. Трите библиотеки разполагат общо с над 6 000 заглавия на 15 езика.

Множество са факторите, които превръщат ваканционно селище Албена в предпочитано място за почивка на хиляди семейства от България. Това е и стремежът ни на специалисти, грижещи се за този уникален комплекс – да развиваме и обогатяваме неговите възможности, да го поддържаме актуален и все така зелен и спокоен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес