Разбиха международен канал за трафик на дрога, задържаха Вълка и още двама

Трансграничен канал за трафик на дрога по трасето Гоце- Делчев - Гърция бе разбит от криминалистите на ОД на МВР в Благоевград. С близо 800 грама хероин, приготвен за трафикиране, бяха задържани, един от най-големите наркодилъри в Гоце Делчев Димитър С. с прякор Вълка и двама от "мулетата" му, съобщи struma.com.

Полицейски служители на сектор „ПКП” при ОДМВР-Благоевград и РУ-Гоце Делчев спрели за проверка отдавна наблюдаван лек автомобил Ситроен Саксо”, управляван от С. Ячков. /52г. / от гр. Гоце Делчев, в колата са открити и иззети четири пакета, съдържащи около 380 г хероин.

В лек автомобил „Рено Меган”, управляван от М. Борисов. /27г. / от гр. Гоце Делчев, са открити и иззети три пакета, съдържащи около 330 г хероин. При извършена проверка на Димитър. С. /51г. / - Вълка, у същия е открит около 7 г хероин. След извършена проверка в частен дом, в гр. Гоце Делчев и обитаван от Вълка, са намерени около 2 г амфетамин, около 0, 2 г хероин и около 9 г. канабис. И тримата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Работата продължава. Подобно голямо количество хероин отдавна не бе задържано на територията на областта.

Според запознати босът и мулетата тръгнали да продадат хероина по предварително уговорена сделка в Гърция. Изяснява се произходът на наркотика и се издирват още мулета от организацията на Вълка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право