Ремонтират 230 детски площадки във Варна

Започва ремонтът на първите 8 от 230-те детски площадки във Варна, които са включени в програмата за реновиране на града, съобщи зам.-кметът Христо Иванов. Още 80 обекта имат разрешение за строеж. За други 27 места исканията ще бъдат обсъдени в Експертния съвет за устройство на територията следващата седмица.

“Ще ремонтираме съоръженията поетапно, в различни части на града. Където документацията е завършена, ще започнем ремонтите. Успоредно се правят проектите и за останалите обекти. Строителните работи отнемат около месец. След това има процес по сертифициране и въвеждане в експлоатация”, обясни Иванов. Според него до края на т.г. всички 230 площадки ще бъдат модернизирани.

За ремонта общината емитира облигационен заем в размер на 15 млн. лева. Строителните дейности се възлагат на базата на рамковите договори за ремонт, които се изпълняват от различни фирми в различните райони на града. Това ще спести на местната власт време за организацията на отделни обществени поръчки за всеки от обектите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони