Хотелиерите пак искат туристическа полиция

Има траен ръст при чартърните полети от Русия за Бургас и той е 20- 25 на сто, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова и главния секретар на МВР Георги Костов той се срещна с представители на туристическия бранш в Бургас, за да обсъдят проблемите пред началото на летния сезон. Хотелиерите пак поставиха въпроса за сигурността в курортите и сформирането на туристическа полиция. "По действащата нормативна база, има възможност за създаване на общинска полиция", каза в отговор гл. секретар на МВР Георги Костов.

Министър Ангелкова заяви, че според съобщения в руската преса рублата се стабилизира и има масово записване на руснаци за морските ни курорти, въпреки че времето тук още е студено. Тази година се чакат 40% повече туристи от Латвия, Литва и Молдова. След българската изложба в Лувъра министър Ангелкова се надява и на 4-5% ръст на френски туристи у нас.

В петък Николина Ангелкова ще се срещне с туристическия бранш и местната власт във Варна по повод предстоящия летен сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини