Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Депутатите не си дават дългата ваканция

Депутати от различни партии са против съкращаването на великденската ваканция на парламента, макар че реално работят през Светлата седмица, показа проверка на “Труд”.

Тази година депутатите работиха последно на 9 април, а първото заседание на парламента е следващата сряда. Така на практика се получават 12 почивни дни около празника. Независимият депутат Велизар Енчев предлага великденската ваканция на избраниците да е колкото тази на избирателите – 4 дни.

Зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев припомни пред “Труд”, че работата на депутатите далеч не е само в пленарната зала и в комисиите. Самият той във вторник и сряда бе в кабинета си в парламента, а в края на седмицата, по време на почивните дни, ще участва в конференция. Идеята да се съкратят ваканциите той нарече “див популизъм” и допълни: “Във всяка професия има хора, които работят повече и такива, които работят по-малко”.

Депутати от Реформаторския блок (РБ) също бяха на мнение, че това е популизъм и ваканцията не значи, че народните представители не се срещат с избиратели – напротив. А и когато има спешни законодателни инициативи многократно се е случвало парламентът да работи извънредно. “Аз самият в момента съм в приемен ден в Плевен”, обясни съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

“Парламентарната група на “БСП – Лява България” все още не е обсъждала идеята за намаляване на ваканциите”, обясни говорителят на БСП Атанас Мерджанов. Вчера той също работеше по бъдещи законодателни инициативи на социалистите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете