Лили Маринкова е новият директор на програма Хоризонт на БНР

Лили Маринкова е новият директор на програма „Хоризонт” на Българското национално радио. Журналистката стана емблематично име в родия радио ефир като водеща на „Разговор с Вас”, на „Хоризонт преди всички” и на политическото предаване „Неделя 150″. Досега тя беше главен продуцент на най-слушаната радиопрограма у нас.

Новата директорка на „Хоризонт” в обществената медия има зад гърба си и запомняща се телевизионна кариера – Ефир 2 на БНТ, „Открита линия”, „Очевидци”, „Вън от рая” по Канал 3.

Лили Маринкова е определяна като „символ на свободната българска журналистика” и е носител на наградите „Репортер на годината”, „Сирак Скитник за радиожурналистика” както и на Голямата награда на Българската медийна коалиция за цялостен принос към независимостта на медиите и утвърждаването на принципите на гражданското общество.

Назначението е одобрено от Управителния съвет на БНР.

Лили Маринкова е водещ на политическото предаване „Неделя 150″ и главен продуцент в програма “Хоризонт” на Българското национално радио.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.