Кънчо Маймуната сам поиска в ареста

Кръстьо Кръстев - Кънчо Маймуната сам поиска вчера да остане в следственият арест. Хасковският районен съд му наложи мярка "задържане под стража", но с мотива, че има данни да е поръчал жестокия побой навръх Великден над 36-годишния Борислав Марков в дискотека "Космополитън" в центъра на града. Зад решетките остава и Емил Митев. Той е обвинен, че е нанесъл жестоките удари на жертвата по поръчка на Кънчо Маймуната. Двамата са подведени под наказателна отговорност за нанасяне на тежка телесна повреда, причинила и опасност за живота, за която се предвиждат от 3 до 10 г. затвор.

Пред съдебната палата имаше масирано присъствие на полиция, а 12 униформени и още няколко криминалисти от районното направиха плътен шпалир при довеждането на Маймуната и Емил в съда.

"Искам да остана в ареста, за да не се твърди, че саботирам разследването. Невинен съм! Държа да изчистя името си и тогава да бъда освободен. Имам две деца и не желая те да чуват, че баща им е убиец, ако сега ми бъде изменена мярката за неотклонение", каза Кръстев пред Темида. Той допълни, че лежащият на командно дишане и със строшен череп хасковлия е негов приятел и няма нищо общо с побоя му.

Че е невинен заяви и Емил. Два дни след задържанeто му бе подпален мерцедесът на неговата сестра Валя. Возилото пламна в димитровградското село Брод. По случая е арестуван 23-годишният Ангел Вълчев, съобщиха от полицията. Преди месец бяха подпалени 2 от леките коли на Вълчев, паркирани пред жилището му в центъра на Димитровград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право