Програмист с гумени ръкавици убил съседка

Програмистът Мартин Кисьов (32 г.) надянал гумени ръкавици и убил съседката си Виктория Дякова (49 г.) след скандал заради нощен шум. Това се разбра днес в Софийския апелативен съд, където Кисьов поиска да бъде пуснат на свобода.

Според обвинението Мартин е нанесъл многобройни удари на Виктория, която издъхнала по-късно в болница от кръвозагуба. Лекарите установили, че жената била със счупени ребра и разкъсан далак.

Кръвопролието се разиграло след полунощ на 8 април в столичния кв. “Красно село”. Тогава Мартин, който живеел с приятелката си, бил разярен от шума, идващ от апартамента отгоре. Той изпратил любимата си да помоли комшиите да престанат. Там живеели безработните Виктория и Стефан. Мартин обаче не се стърпял и тръгнал по стълбите след приятелката си. Преди това минал през кухнята, взел чифт гумени ръкавици и си ги сложил.

От свидетелските показания стана ясно, че Мартин е започнал скандала със съседите. След това се нахвърлил върху Виктория и я налагал, където свари. Според адвоката му той е защитавал приятелката си, която била нападната от Виктория и любовника й. По думите му двойката често тормозела блока с викове при алкохолни подвизи.

“Искам да изляза от ареста и да работя”, каза притеснен пред Мартин. Въпреки това съдът го остави зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини