ЦСКА спасява лиценза, но трепери от фалит

Лицензът на ЦСКА е спасен, обяви един от основните акционери в клуба Петър Манджуков. По негови думи той и Юлиян Инджов са платили необходимите 800 000 лева. “Освен това ще осигурим издръжката до края на шампионата – каза бизнесменът. – След мача срещу “Локомотив” (Сф) ще се срещнем с футболистите, за да им обясним как стоят нещата в клуба. Ще им платим заплатите, могат да бъдат спокойни.”

Манджуков обяви, че в ЦСКА са извършвани “сериозни престъпления” и се е водило “лошо счетоводство”. “Много трудно може да дойде сериозен инвеститор, като се има предвид сегашното състояние – коментира акционерът. – Ще се опитам да помогна, но това е почти невъзможно. Ако не се намери такъв човек, по-добре това предприятие да фалира, за да може да започне начисто. Ние даваме пари, за да го има ЦСКА. Ако никой не ни последва, футболът трябва да се фалира и ще загубим всички пари, които сме налели досега... Оказа се, че зад феновете не стои никой и трябваше пак ние с Инджов да дадем парите за лиценза и вероятно заплатите в понеделник.”

Манджуков нападна бившия треньор Стойчо Младенов: “Платили сме му 220 000 лева. Знаете ли колко служители на клуба останаха без заплати заради него?”
Акционерът отправи остри думи и към Александър Томов, когото е кредитирал: “Не желая повече да имам никакви лични отношения с господин Томов. Всичките евентуални отношения, които ще имаме, ще бъдат чрез съд и адвокати.”

Циркът в ЦСКА продължава не само с размяна на думи. Екшън се разигра на алеите край “Българска армия”, където бившият шеф на стадиона Калоян Стоянов посегна на новия основен акционер Милко Георгиев. Докато собственикът на ЦСКА ТВ говореше по телефона, началникът от ерата на „Титан“ налетя върху него и го наплю, разказва „Лайвспорт“. След като Георгиев се качил в колата си, Стоянов ударил автомобила и после хвърлил предмет по него.

“Пуснах жалба в полицията срещу въпросното лице, всички го познавате – сподели потърпевшият. – Нямам никаква идея какви са му претенциите. Аз разговарях по телефона с г-н Инджов. Помолих го да изчака, а той почна да ме плюе и да ме псува. Как щял да ме изкорми... Изпочупи колата ми. И когато се обадих на тел. 112, големият мъж избяга...”

Преди година Стойчо Младенов се закани да съди Стоянов, който му бил посегнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ