“Порто” унизи с 3:1 импотентен “Байерн”

“Това беше най-слабият “Байерн”, който сме виждали. Уязвим, безидеен, импотентен.” Заключението е на испанския в. “Марка” след загубата на баварците с 1:3 като гости на “Порто” в първи четвъртфинал на Шампионска лига. Германският колос търпи унищожителна и иронизираща критика за катастрофата на португалска земя. Следват някои твърдения на европейската преса.

“Тази вечер “Порто” беше “Байерн”, пише испанският в. “Ас”. “Експериментът на най-модерния треньор с най-силния отбор на света не носят кой знае какъв резултат”, коментира италианският в. “Република” и обобщава, че идеите на Пеп Гуардиола не пасват на германския футбол. “Португалците разрушиха немския танк”, тръби “Кориере дело Спорт”. А “Гадзета дело спорт” добавя, че “Байерн” е участвал във филм на ужасите. “Дори режисьор с развинтена фантазия не би измислил абсурдния театър на първите 10 минути”, пише вестникът.

Още в третата минута Рикардо Куарешма вкара от дузпа за 1:0. Наказателният удар дойде, след като Чаби Алонсо от гостите подари топката на Джаксон Мартинес и той бе съборен от вратаря Мануел Нойер. Бившият страж на баварците Оливер Кан коментира: “Късмет, че не му дадоха червен картон...” В 10-ата минута резултатът стана 2:0, след като Данте несръчно предостави топката Куарешма и единственият португалец сред 11-те на “Порто” направи 2:0.

Франц Бекенбауер, почетен президент на германския клуб, възкликна в тв студиото: “Данте сякаш не си е свалил ски обувките от зимната ваканция. Разбирам да е от Исландия или да идва от Северния полюс, но той е бразилец... Не виждам надежда за реванша, всички в отбора играха отчайващо. Проспаха първите 20 минути, пълна катастрофа!”

В 28-ата минута Тиаго Алкантара вкара за “Байерн”, но в 65-ата завърналият се след 6-месечно лечение колумбиец Джаксон Мартинес нокаутира германците за крайното 3:1. Това е първа загуба на отбора от Мюнхен на португалска територия. И може да коства отпадането от Шампионска лига. Шефът на клуба Карл-Хайнц Румениге обаче защити подопечните си. “На всеки се случва да има лош ден. В момента разполагаме само с 13-14 здрави футболисти. В реванша трябва да спечелим с 2:0 и това е по силите ни.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят