Изненада в „Локо“ (Пд) - 8000 лева премии

Футболистите и треньорите на „Локо“ (Пд) бяха приятно изненадани днес, когато разбраха, че заможен фен е осигурил отборна премия от 8000 лв. за 4:0 над „Марек“. От управата пазят в тайна името на благодетеля. Но уточниха, че не става дума за собственика на фирма „Стройколукс“ Христо Томов, който обеща 20 000 лева отборна премия за класиране за финал за купата, 100 000 за спечелването й и апартамент за героя в двубоя.

За днешния мач с „Левски“ на „Герена“ отпадат Спас Делев, Игнат Дишлиев и Венелин Филипов, които в петък тръгват за Турция за прегледи в болницата „Аджъбадем“ в Истанбул.

А в другия пловдивски клуб „Ботев“ се очаква раздяла с изпълнителния директор и прокурист Тервел Златев след края на договора му, който изтича на 31 май. На бившия чиновник в БФС е съобщено, че след 1 юни няма повече да заема сегашния си пост, но ако има желание, може да остане на административна работа и да отговаря за връзките с БФС и УЕФА.

Според хора от кухнята на „канарчетата“ е малко вероятно Златев, който получава наряди като делегат от УЕФА, да приеме да бъде понижен в йерархията и да получава 2 пъти по-малка заплата от сегашната.

Заради безпаричието бе замразено изграждането на новия стадион „Христо Ботев“, който днес осъмна с огромен транспарант на една от вратите и надпис: „Бойко, защо за Киро Гела може, а за Пловдив - не?“

Играчите на „Ботев“ ще посрещнат „Берое“ във футболната битка за Тракия с пълни джобове - в четвъртък бяха преведени заплатите за март, които по график трябваше да получат на 10 април. За служителите в клуба разплащането бе отложено за следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ