Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Откриха жив бедстващия в Пирин младеж

„Пепеляшка“ оживя във фоайето на Община Благоевград по време на „Часът на приказния разказвач“

Макрон: ЕС може да „изясни“ споразумението за Брекзит, но няма да го предоговаря

Сърбия обмисля отговор на решението на Прищина да създаде косовска армия

Ректорът на СУ: „Лозенец“ не е правителствена болница, мнозинството от пациентите ѝ са обикновени граждани

Руски боен кораб мина през Босфора на път към Средиземно море

Централната софийска баня не може да е спа център, дебитът на водата е недостатъчен

Стандартът ни на живот 50% от този на французите

Русия поиска мисията на ООН да разпусне армията на Косово

УНСС стартира изграждането на модерен научен комплекс

Очите на Самуил пак ще светят Бизнесменът Красимир Дачев ще финансира ремонта

Петя Аврамова: До 2024 г. трябва да имаме цялостна магистрала от София до Варна

Планински спасители търсят ентусиаста, тръгнал на поход в Пирин без вода и храна

Майка на прегазено дете на Великден: Родителите на Петьо да не се надяват на справедливост

В навечерието на тъжната годишнина от Черния Великден в Симеоновград, когато шофьор прегази и уби 6 деца, двама почернени родители обясниха в сутрешния блок на bTV защо са осъдени да плащат огромна сума пари на застрахователна компания.

Славка Митева – майка на Гошо, беше категорична, че семейството на малкия Петьо, който беше прегазен преди дни, няма да получи справедливост.

„Убиваме си децата, това са нашите деца”, каза Митева. Според нея, родителите на момченцето не трябва да очакват нищо от съда.

„Аз също се надявах”, каза тя. Това възпряло семейството да не тръгне към отмъщение в първата вечер след трагедията. „За 6 деца 12 години и не затвор, а общежитие – все едно, че е студент”, обясни тя. „Няма честност. Няма и справедливост”, допълни тъжно майката.

Трифон Трифонов, баща на загиналия Трифон, обясни защо се съдят с компанията, която трябвало да изплати обезщетения за загиналите деца. Първоначално животът на всяко от тях бил оценен на 300 000 лв. След това без всякакви мотиви на втора инстанция съдът постановил, че сумата трябва да е 200 000 лв.

Междувременно семействата са осъдено да платят 75 000 лв. разноски по делото – хонорари на адвокати. От застрахователната компания уточниха, че това е решение на съда, а не техен иск.

Родителите, обаче, се оплакаха, преди да е излязло решението на съда, компанията е открила техни сметки в банки, на които е превеждала по 100 000 лв. За целта използвали и личните им данни без позволение. На няколко пъти родителите връщали парите, за да изчакат решението на съда.

Това получаване и връщане на пари само прави загубата на семействата още по-болезнена. „Като изляза на пътя, всеки път паля свещ. Всичко ми е пред очите още. Не само на нас, и на други хора им се случват такива неща. Дават им, взимат им, накрая остават без нищо”, каза Славка Митева.

На 23 април се навършват 5 години от Черния Великден в Симеоновград. На тази дата ще бъде почетена паметта на загиналите деца. За родителите им вече няма празници. „На гробищата, раздадохме яйца – това е за нас Великден”, каза майката на Гошо.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.