Събраха парите за болната от рак майка, чието дете продаваше рисунките си

Събраха парите за болната от рак майка, чието дете продаваше рисунки, за да я спаси, съобщава Нова тв.

22 000 турски лири е лечението на Зорница за следващите 4 месеца. Благодарение на детските рисунки на малката й дъщеря - Никол, семейство Стойкови вече разполага с необходимите средства.

Първокласничката Никол продаваше детските си рисунки, за да спаси си майка Зорница. С общи усилия парите за скъпото й лечение в чужбина са събрани.

През 2010 година Зорница научава диагнозата си - злокачествен рак на гърдата. Още същия месец е назначена операция и лечение. Състоянието й е стабилно до юни 2012, когато се появяват метастази в костите. Оказва се, че през последните 2 години Зорница е лекувана с неподходяща хормонотерапия.

Мечтата на 8-годишната Никол е да спаси майка си. За да й помогне, започва да продава детските си рисунки. Със събраните пари Зорница успява да продължи скъпото си лечение в Турция. Преди Великден излизат и резултатите от последните изследвания. Зорница се възстановява, а Никол се връща към детството си.

„Играем, излизаме навън да играем, когато няма деца и аз излизам да играя, с хилките и с мама си играеме. И играем на карти там, когато навън е студено”, обяснява Никол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини