Пожарна кола изгоря в пожар, двама огнеборци ранени

Притовопожарен автомобил пламна в огнено бедствие край Лом, което трябва да потуши, и изгоря до ламарини. При инцидента са пострадали и двама пожарникари.

Произшествието е станало в четвъртък към 15.30 часа в индустриалната зона "Запад" на крайдунавския град. В района се запалили сухи треви и екип пожарникари заминал да гаси с най-новата машина на службата "Ивеко 70С17".

Автомобилът бил доставен тази година в Лом със средства от оперативните програми на ЕС. Спасителите разгърнали шланговете, но помпата за вода блокирала и огнените езици тръгнали към колата. Пожарникарите се опитали да изтеглят машината по-далеч от пламъците, но блокирал и двигателя и огънят обхванал возилото. На помощ спешно се притекли и други пожарни коли, но стихията превзела "Ивекото" и то изгоряло.

При опита да спасят новия автомобил двама огнеборци са ранени. Шефът на смяната Аврам Аврамов /45 г./ е настанен в ломската болница с изгаряния на ръцете и лицето 2-ра степен и е настанен в болница без опасност за живота. Колегата му Цветан Димитров е с по-леки поражения.

Полицаи и застрахователи са направили оглед на унищожената машина. Според огнеборци още при доставката си колата е дала дефекти в електрониката и е била изпратена на ремонт и върната след месец. Експерти изясняват причината за запалването на европейската пожарна.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Четете още във в. "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили