Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Има надежда за зрението и при тежки увреждания

Има тежки увреждания на зрението, които са предизвикателство за специалистите и от десетилетия учените продължават безуспешно да търсят решения за облекчаването им. Но понякога резултатите от усилията им изненадващо надминават очакванията и дават надежда за подобрение при болести, от които е прието да се смята че няма спасение.

Такъв пробив в последните години има при двете основни болести на очите – катаракта и възрастово обусловената макулна дегенерация. А само в Европа 760 души на всеки 100 000 жители имат такива проблеми и броят им се увеличава, тъй като и двете болести са свързани със зачестяването на диабета, затлъстяването и застаряването на населението.

За профилактика и стопиране на процеса на започнали увреждания на зрението, следствие на катаракта и макулна дегенерация, доскоро офталмолозите препоръчваха прием на естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Установено е, че 75% от хората не приемат достатъчно лутеин и зеаксантин. Тъй като организмът не произвежда сам тези пигменти, те трябва да се набавят отвън.
Oт тези очни пигменти може не само да стопира по-нататъшното намаляване на зрението, но и да го подобри. Ако за намаляване на риска от макулна дегенерация и катаракта са необходими минимум 6 mg лутеин дневно, то при пациенти, които вече имат увреждания и за профилактика при рискови групи, приемът трябва да се увеличи от 20 до 40 mg дневно. Лутеинът и зеаксантинът се усвояват 5 пъти по-добре от бета-каротина, особено при богата на мазнини храна. Те се свързват със специфичен ретинен белтък и се разпределят в ретината и лещата. Зеаксантинът се натрупва най-вече в макулата, а лутеинът – по цялата ретина.

Продуктът, който съдържа най-високата концентрация и ефикасно комбиниране на тези очни пигменти е Околут Дуо. Във всяка една от иновативните растителни капсули, които са 100% чист природен продукт се съдържат 20 mg лутеин и 1500 micg зеаксантин пречистени естествени очни пигменти. Затова лекарите предписват по 1 капсула Околут Дуо на ден когато вече е настъпило нарушение в зрението и/или съществуват изявени рискови фактори, т.е. когато са необходими високи дози лутеин и зеаксантин при макулна дегенерация, катаракта – пред- и постоперативно, синдром на компютърно око, уморени очи, късогледство, нарушена зрителна острота и нощно виждане, пигментен ретинит, по-висок риск от очни заболявания – захарен диабет, пушене и възраст над 50 години.

Околут Дуо е не само най-мощният препарат със стандартизирани очни пигменти на нашия пазар, но и процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Продуктът съдържа чист лутеин и зеаксантин без други съставки и затова се усвояват по-добре от организма. Предлага се в иновативни VGcaps – растителни капсули, хипоалергични, без глутен и консерванти! Без съставки от животински произход! Подходящи и за вегетарианци!

За консултация с лекар можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА,

София, 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail: office@borola.com,

www.ocolut.com, или да поръчате онлайн на www.momo.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.