На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Има надежда за зрението и при тежки увреждания

Има тежки увреждания на зрението, които са предизвикателство за специалистите и от десетилетия учените продължават безуспешно да търсят решения за облекчаването им. Но понякога резултатите от усилията им изненадващо надминават очакванията и дават надежда за подобрение при болести, от които е прието да се смята че няма спасение.

Такъв пробив в последните години има при двете основни болести на очите – катаракта и възрастово обусловената макулна дегенерация. А само в Европа 760 души на всеки 100 000 жители имат такива проблеми и броят им се увеличава, тъй като и двете болести са свързани със зачестяването на диабета, затлъстяването и застаряването на населението.

За профилактика и стопиране на процеса на започнали увреждания на зрението, следствие на катаракта и макулна дегенерация, доскоро офталмолозите препоръчваха прием на естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Установено е, че 75% от хората не приемат достатъчно лутеин и зеаксантин. Тъй като организмът не произвежда сам тези пигменти, те трябва да се набавят отвън.
Oт тези очни пигменти може не само да стопира по-нататъшното намаляване на зрението, но и да го подобри. Ако за намаляване на риска от макулна дегенерация и катаракта са необходими минимум 6 mg лутеин дневно, то при пациенти, които вече имат увреждания и за профилактика при рискови групи, приемът трябва да се увеличи от 20 до 40 mg дневно. Лутеинът и зеаксантинът се усвояват 5 пъти по-добре от бета-каротина, особено при богата на мазнини храна. Те се свързват със специфичен ретинен белтък и се разпределят в ретината и лещата. Зеаксантинът се натрупва най-вече в макулата, а лутеинът – по цялата ретина.

Продуктът, който съдържа най-високата концентрация и ефикасно комбиниране на тези очни пигменти е Околут Дуо. Във всяка една от иновативните растителни капсули, които са 100% чист природен продукт се съдържат 20 mg лутеин и 1500 micg зеаксантин пречистени естествени очни пигменти. Затова лекарите предписват по 1 капсула Околут Дуо на ден когато вече е настъпило нарушение в зрението и/или съществуват изявени рискови фактори, т.е. когато са необходими високи дози лутеин и зеаксантин при макулна дегенерация, катаракта – пред- и постоперативно, синдром на компютърно око, уморени очи, късогледство, нарушена зрителна острота и нощно виждане, пигментен ретинит, по-висок риск от очни заболявания – захарен диабет, пушене и възраст над 50 години.

Околут Дуо е не само най-мощният препарат със стандартизирани очни пигменти на нашия пазар, но и процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Продуктът съдържа чист лутеин и зеаксантин без други съставки и затова се усвояват по-добре от организма. Предлага се в иновативни VGcaps – растителни капсули, хипоалергични, без глутен и консерванти! Без съставки от животински произход! Подходящи и за вегетарианци!

За консултация с лекар можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА,

София, 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail: office@borola.com,

www.ocolut.com, или да поръчате онлайн на www.momo.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.