Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Разбиха канал за бебета, продавани в Гърция за донори на органи

Криминалисти разбиха нов канал за трафик на бебета в Гърция. Замесени са жители на община Камено край Бургас. Бургаската районна прокуратура повдигна обвинение на трима от замесените в черния бизнес. Процесът срещу един мъж и две жени започва през май, съобщи TV7. За участниците в бизнеса с плът децата не са деца, а стока. Жените, които раждат, не са майки, а фабрики. С такива думи ни посрещат хората в Камено. Малцина от тях се осмеляват да застанат пред камерата.

Оказва се, че ромският квартал в една от най-бедните общини е пълен с големи къщи и хубави коли. Тук търговията с новородени процъфтява вече 15 години. Секва за кратко, след като са арестувани част от каналджиите. После обаче бизнесът бързо се възражда, защото бременни жени започват сами да търсят трафикантите.

Съдбата на продадените бебета е различна. Някои попадат в нормални семейни условия, но други са отглеждани за донори на органи.

Последният разкрит случай не е изненада за криминалистите. Две млади циганки от село Екзарх Антимово доброволно продават своите бебета. От самопризнанията им става ясно че едната е спечелила 7000 лв. за новороденото, а другата доста по-малко. Повечето пари са прибрани от каналджиите. По случая са привлечени трима обвиняеми от Камено.

На ул. “Стара планина” живее 41-годишната Стефка Райчева. Жената е безработна вдовица, но управлява кабрио и обитава имот с трите си деца. Стефка е подсъдима за трафик на новородени в Гърция, но според свекърва й парите са от гледане на възрастни хора в южната ни съседка. Слуховете в Камено обаче са други.

Тахир е съсед на Стефка. Категоричен е, че продажбата на бебета не е престъпление. Или ако е, то не е толкова сериозно. Важно било да има пари.

Свекървата на обвиняемата твърди, че хорските приказки за много злато и други материални придобивки на снаха й са преувеличени.

От прокуратурата уточняват, че разследването на подобни престъпления е тромаво, тъй като има множество замесени лица. Ако бъде доказана вината, обвиняемите могат да получат присъда от три до 15 години и глоба от 20 до 50 хил. лв.

Тримата са направили пълни самопризнания, което ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. Процесът срещу тях започва на 19 май в Бургаския районен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете