Амигос Б17 - приятел в битката за живот

Мъдрият приятел от природата, който разчиства дефектните клетки

Още китайците асоциират кайсията с 2 неща: обучението и медицината. Легендите разказват, че Конфуций е обучавал учениците си сред кайсиеви гори. Асоциaцията с медицината идва от това, че кайсиевите ядки са били основно средство за лечение в традиционната китайска медицина. Историята на Донг Фенг разказва за лекар, който не е искал друга отплата от пациентите, освен да засадят кайсиево дърво.

През 1952 година биохимикът д-р Ернст Кребс в Сан Франциско доказва теорията си, че ракът е метаболитна реакция към неправилното хранене и липсата на ключови нутриенти от диетата на модерния човек. Неговите проучвания го насочват към съединение, намиращо се в повече от 1200 растения, които могат да служат и за храна. Това съединение се нарича Амигдалин.

Амигдалин се намира в най-висока концентрация и в комбинация с необходимите ензими в кайсиевите костилки. Една от тайните на хунзите от Кашмир за столетния им живот и липсата на ракови заболявания, е тяхната растителна диета и консумацията именно на кайсиевите ядки.

Амигдалина или така наречения Витамин Б17 е естествен химиотерапевтичен агент, намиращ се в повече от 1200 растения, най-вече в семената на често използвани плодове като кайсии, праскови, сливи и ябълки. Той е диглюкозид с цианиден радикал, който е силно “био- достъпен”. Това означава, че преминава през клетъчната мембрана и така бързо достига висока вътреклетъчна концентрация. Раковите клетки, независимо от типа на рака, са известни като трофобласти. Тези клетки съдържат ензима бета-глюкозидаза, който е отключващият ензим .Когато В17 влезе в контакт с ензима бета-клюкозидаза, В17 се разпада до 2 молекули глюкоза, една молекула бензалдехид и една молекула хидроген цианид. (виж схемата по-долу). В тялото, само и единствено раковите клетки съдържат този ензим и то в изключително големи количества. Ключовият факт е, че хидроген цианидът трябва да се формира, той не съществува в свободно състояние в В 17 , а трябва да се произведе. Само ензимът бета-глюкозидаза е способен да произведе хидроген цианид от В17. Ако в тялото няма ракови клетки, няма и бета- глюкозидаза.

Нормалните клетки в тялото съдържат ензим – роданаза, който неутрализира амигдалина В17. Този ензим не позволява на В 17 да отдели цианид, а само да служи като енергия за здравите клетки. При отсъствие на роданаза, амигдалинът В 17 се активира и отделя силно токсичните цианид и бензалдехид вътре в раковата клетка, водейки до нейното унищожение. По този начин само раковите клетки умират, а нормалните – не се повлияват.

Най-често прилаганият протокол с АМИГОС Б17 е:

- Първа фаза 21 дни- максимална доза 2х 2 капс. След хранене

-Втора фаза 3 месеца – поддържаща доза 2х 1 капс.

АМИГОС има селективен цитотоксичен ефект –унищожава дефектните клетки, без неблагоприятния ефект върху здравите клетки в тялото.

Препоръчва се в допълнение, след прилагане на традиционна химио- и лъчетерапия

При хора диагностицирани в миналото със злокачествени заболявания или с тежка фамилна анамнеза за онкологични заболявания.

В комплекс с имуномодулатори, витамини и минерали като част от комплементарна/допълваща грижа за пациенти с онкологични заболявания.

АМИГОС е подходящ :

1. Като алтернатива при тези пациенти, които не са показани за други методи на конвенционална терапия

2. Като съпътстваща грижа по време на конвенционалното лечение.

3. Като полезна грижа за пациенти в ремисия.

4. Като облекчаваща грижа при онко пациенти в много напреднали стадии.

5. Като профилактика за пациенти с фамилна обремененост от онко заболявания

За повече информация: „Вита Фокус“ ООД

Тел.02/981 69 28 ; 02/850 21 51; 0894 70 44 22; 089945 55 55

www.vitafocus.net; facebook/Vitafocus

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве