Д-р Куин Лечителката се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

Община Карлово спечели делото за Кармазъ джамия

Община Карлово спечели делото за „Кармазъ джамия”, съобщиха от пресцентъра на общината. На състоялата се пресконференция, кметът на Община Карлово д-р Кабаиванов обяви решението на Върховен Касационен Съд за делото, заведено от Мюсюлманско изповедание за „Кармазъ джамия” в Карлово.

Претенцията за терена „Кармазъ джамия” – зелена площ, намираща се северно от НЧ „Васил Левски 1861г.” в град Карлово окончателно е отхвърлена. Делото се гледа във Върховен Касационен Съд и е окончателно приключило в полза на Община Карлово.

На пресконференцията присъства и адвокат Тодор Димитров, защитаващ интересите на Общината по това дело и делото за „Куршум джамия”. Той каза, че след като Мюсюлманско изповедание заведе редица такива дела за собственост, налице е първото такова дело приключило в България и спечелено в полза на Община Карлово.

Делото за „Кармазъ джамия” е с влязло в сила съдебно решение с което съдът отхвърля една от тези претенции и Мюсюлманско изповедание няма да стане собственик на част от централния площад „20 юли” в град Карлово.

От правна страна, това което е интересно е, че част от тези дела които водят Мюсюлманско изповедание към настоящия момент са спрени, за да се съобразят с Апелативен съд София, относно твърдяно правоприемство, а друга част от делата са в ход – най-малкото това е противоречива съдебна практика, по-конкретно делото „Кармазъ джамия”, което е приключило с влязло в сила съдебно решение, а от друга страна делото „Куршум джамия”, което е спряно и чака решението на Апелативен съд София.

Д-р Кабаиванов каза, че трябва да имаме вяра в българското законодателство и в решението на българския съд на делото за „Куршум джамия”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.