Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

МВР дава 238 млн. лв. за новите документи Личните карти с чип могат да бъдат издавани най-рано през 2020 г.

Трансплантация спаси живот

Изпепелиха имот на зам.-шефката на Дирекцията на горите в Търново

Неизвестни са изпепелили имота на зам.шефката на Регионалната дирекция на горите /РДГ/ във Велико Търново инж.Зорка Иванова. За един месец това е второ посегателство над частната и собственост в севлиевското село Селище, която е напълно унищожена. Полицията и прокуратурата в Габрово разследват умишлен палеж.

Инж.Зорка Иванова от 25 г работи във ведомството и е зам.директор по контрола и опазването на горските територии в областите Велико Търново и Габрово. „Преди месец съпругът ми откри къщата ни опожарена и срината до основи. Окололо 22,30 часа в четвъртък пък бе подаден сигнал, че и стопанската постройка е подпалена и е изгоряла“, разказа потърпевшата собственичка.

Първото пъклено действие било извършено между 17 и 22 март. Първоначалният оглед на останките от тухлената къща установил, че е умишлен палеж. Разследването продължава и извършителят все още не е разкрит. „Не би могло пожарът да е причинен от техническа неизправност на електрически уред или късо съединение, защото в сеновала нямаше ток, а и след опустошаването на къщата, електрозахранването в имота беше прекъснато“, сподели инж.Зорка Иванова.

Тя не крие, че има подозрения чие дело е престъплението. „Злодеянието е свързано с работата ми. Съпругът ми е в дирекция „Лов и риболов“, но от него имат страх. Всички нарушения по лесовъдната дейност минават през мен и аз сезирам полицията и прокуратурата“, обяснява инж.Иванова. Тя допълва, че сред най-фрапиращите злоупотреби, по които е работила са свързани с фалшификация на превозни билети, за което е разпоредена насрещна проверка и са установени фрапиращи различия в данните на съставените и отчетените бланки от частни лесовъди. При инспекция в складовете пък била разкрита незаконна дървесина.

„Получавала съм сериозни заплахи по телефона. на 12 декември 2013 г бях блъсната от кола във Велико Търново и бях откарана в болницата с комоцио. Същата вечер получих закани по джиесема“, разкри инж.Иванова. Тя разказа, че след време в дирекцията дошло лице, което и заявило директно, че трябва да бъде отвлечена. „Веднага подадох жалба в полицията, но мъжът се отрече от думите си“, обясни инж.Зорка Иванова.

Директорът на РДГ в старата столица инж.Николай Николов информира, че през последните месеци е засилен контрола по сечта, извозването на дървесината, претоварването на камионите, подправянето на превозните билети. „Това доведе до повече актове като през цялата 2014 г са съставени 511 акта, а само за първото тримесечие на тази година те са 199. Засечени са 26 случая с фалшифицирани превозни билети. Явно сме накърнили нечии интереси. Въпреки бруталния акт, няма да се пречупим и занапред ще продължим да си изпълняваме задълженията“, заяви инж.Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.