„Наполи“ намери новите Марадона и Карека

„Наполи“ проведе наказателна акция в Германия и си тръгна от Волфсбург с 4:1 – аванс, който изглежда непреодолим преди реванша от четвъртфиналите в Лига Европа. Вторият в Бундеслигата тим бе парализиран от убийствения дует Марек Хамшик – Гонзало Игуаин. Словакът вкара два пъти и подаде за един гол, а аржентинецът заби веднъж и асистира още един път.

„Новата схема с двамата в атака работи, имаме късмет с това – скромно каза Рафаел Бенитес. Треньорът реши в последните месеци Хамшик да партнира на Игуаин, а не да играе в халфовата линия. - Във футбола нищо не се знае, но ми се струва, че сме близо до полуфинал.“ Гостите имаха късмет и с първия гол на Игуаин, който дойде от засада и след игра с ръка на нападателя. „Волфсбург“ с право се гневеше на признатото попадение.

Хамшик (4) и Игуаин (7) са вкарали почти 50 процента от головете на „Наполи“ в турнира (11 от 23). Двамата бяха сравнени от „Гадзета дело спорт“ с дуета Диего Марадона – Антонио Карека, който през 1989 г. наниза 9 от 18-те попадения, които неаполитанците вкараха по пътя към Купата на УЕФА. Вече 26 години клубът чака пак европейски трофей и с такава двойка в атака може да мечтае.


И дойде на рождения ден на Бенитес (55 г.). Сезонът може да донесе на испанеца пети европейски приз за 11 години след Купата на УЕФА с „Валенсия“, Лига Европа с „Челси“, Шампионската лига и Суперкупата с „Ливърпул“.


Букмейкърите сочат „Наполи“ за фаворит в турнира с коефициент 1:2,6.


Носителят на купата „Севиля“ обърна от 0:1 до 2:1 „Зенит“ и не се отказва да защитава трофея. Два страхотни гола на резервите Карлос Бака и Денис Суарес в последните 17 минути накараха испанските медии да нарекат треньора Унай Емери „гросмайстор“. Той обра похвали за хода да ги пусне не от началото, а когато руснаците се бяха прибрали в защита, видимо уморени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят