10-годишно дете акушира майка си във Великобритания

10-годишно момиченце акушира майка си във Великобритания, благодарение на наученото от документална телевизионна поредица, пише в. “Дейли експрес”.

Тринити Къли от Колчестър е голяма почитателка на поредицата “One Born Every Minute” по Ченъл 4 и тайно гледала епизодите на поредицата, въпреки забраната от страна на майка си Дий Къли.

Благодарение на наученото от поредицата обаче, Тринити успяла да помогне на майка си да роди у дома, когато сестричката й избързала да се появи на бял свят две седмици преди очакваното.

Дий Къли разказва, че когато водите й изтекли насред стаята, й станало ясно, че няма да стигне до болницата. Жената позвънила на съпруга си и на спешния телефон 999. Дъщеря й обаче спокойно й заявила, че е запозната с родилния процес и ще се погрижи за нея.

“Тринити беше удивителна. Не ми стигат думите да опиша колко се гордея с нея. Едва ли много момиченца на нейната възраст биха останали толкова спокойни в подобна ситуация”, споделя Дий Къли.

Докато пристигне линейката, четвъртото дете на 34-годишната жена вече било родено и си имало име – Джасмин Елизабет-Роуз. След случката майката отново е смъмрила Тринити заради страстта й към документалната поредица за раждането, но малката акушерка твърдо отстоява желанието да продължи да я следи:

“Ако не бях гледала, нямаше да знам какво да правя”, споделя тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.