Имитаторът от "Като 2 капки вода" лови 70 риби за 1 час

Забелязали ли сте, че английската певица Адел може да въздейства на феновете си само с помощта на израженията на лицето си? И ако искате да я имитирате, трябва да се взирате точно в тези мимики. Даже и да не сте обърнали внимание на това, имаше двама души, чиято задача тези дни беше да бъдат особено наблюдателни. В кожата на Адел трябваше да влезе БГ рапърът Криско, а човекът, който му помогна да го направи, е Георги Низамов. Това е учителят по имитация на всички участници в „Като 2 капки вода” вече за трети сезон. Той им помага да влязат в кожата на други хора, но не с помощта на грим и перука, а благодарение на детайлите в жестовете или движенията на тялото, които е уловил.

Продуцентът Маги Халваджиян го харесал, когато го видял на сцената на „България търси талант” преди години. Впечатлил се от имитацията му на Джо Кокър. Години по-късно се обадил на Жоро и го питал дали някога е учил някого на нещо. Е, Жоро не бил преподавал никому, но идеята да го прави за участниците в „Като 2 капки вода” му допаднала. Низамов е завършил вариетентна режисура в НАТФИЗ и дълго време се учил как се изгражда характеристика на образа. А когато знаеш какво означават определени жестове, разбираш по-лесно и човека, на когото принадлежат те, обяснява Жоро.

Въпросът е кой колко е готов „да облича чуждата риза”, усмихва се Низамов. Иначе през годините той се е занимавал с какво ли не. Бил е управител на стриптийз клуб, охрана на нощен бар, правил е предавания за телевизия „Центрум груп”, подгрявал е и публиката преди началото на „Игри на съдбата”, което вървеше по БНТ преди години.

Да ядеш бой

Жоро твърди, че никога в живота си не се е бил. Може и да съм ял бой като малък, но брат ми Димитър ходеше и отмъщаваше, спомня си Низамов. А братът всъщност е 2 години по-малък от него, но пък вдъхвал респект даже и сред по-големите хулигани. Самият Жоро не обичал да играе футбол, включвал се понякога в замерянето с фунийки. За сметка на това от малък играе в Ямболския театър. Именно заради него успял да запази и дългата си коса. Първоначално я навивал на плитка и правел на нещо като кок, за да я крие, но после решил проблема със служебна бележка. Помолил да му дадат от театъра удостоверение за пред учителите, че дългите му коси му трябват за роля и никой не го закачал.

Когато бил на 16-17 г., бил много запален по група „Уайтснейк”. Толкова, че и той организирал група в училище, на която станал вокал. Всички гаджета били в краката му. По-късно, вече в средата на 90-те години на миналия век, направил и друга банда, с която записали и 11 авторски парчета. Сега смята да им направи нов аранжимент с помощта на бившия пианист на „Сигнал” – Христо Ламбрев. Замисля и трагико-комедиен спектакъл „Диагноза артист“, където ще играе главната роля. Докато разказва, се сепва и добавя, че всъщност не се е качвал на театрална сцена повече от 20 години. Иначе от миналия сезон се изявява и по Би Ти Ви, където зрителите вече го познават като Жоро Кръстев, директор на телевизия в „Столичани в повече”.

Женско царство

Извън артистичните си занимания Низамов обича да разпуска с риболов. Пази в тайна къде хвърля въдицата, за да не му нарушават спокойствието. Обича да ходи сам, защото, ако отиде с приятели – даже и една риба да има, тя се хваща на неговата въдица, а другите му се сърдят. За един час улавям по 70 риби – лин и костур, казва Жоро. Доказателствата – снимки на кофи пълни с риба, пази в телефона си. Последното му постижение е щука дълга 62 см.

Обича и да готви, особено любимите на децата му спагети и пица. А когато са доволни, казват – „Тати, това е най-хубавото нещо на света”, казва Жоро, като имитира детско гласче.

По-малката му дъщеричка – Лилия, е истинска звезда в детската градина, защото играе във всичките постановки там. Самата тя прави спектакли вкъщи, в които актьори са нейните кукли, а когато свършат куклите, включва и котката (костенуркова персийка Бери). По-голямата – Маргарита, е първокласничка и повече залага на рисуването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица