Министър Кралев се срещна с президента на Международната асоциация по брайлов шах

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си президента на Международната асоциация по брайлов шах Людвиг Буйтелхоф. Гостът е в България по повод провеждащата се в София Балканиада по шах за незрящи, съобщават от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

„Аз съм за първи път в България и много ми хареса. Сигурен съм, че ще се върна отново. Искам да ви благодаря за подкрепата, която оказвате на първенството, което е организирано по перфектен начин. И да ви уведомя, че имам желание България да организира Европейско първенство по брайлов шах през 2018 г.“, заяви Буйтелхоф.
Министър Кралев приветства госта си и изрази задоволство от провеждането на Балканиадата по брайлов шах.

„През 2018 г. София е Европейска столица на спорта, а България ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз. Ще разговарям с кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова и ще направим всичко възможно съвместно със Столична община да подпомогнем организацията на Европейското първенство по шах за незрящи“, заяви министър Кралев.

На срещата присъстваха още председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и председателят на федерацията „Спорт за хора със зрителни увреждания” Иван Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт