Непълнолетни хакнали сайтове на белгийски вестници

Двама непълнолетни са заподозрени, че са извършили хакерските атаки срещу сайтове на белгийски вестници, предаде АФП, като се позова на белгийската прокуратура.

Непълнолетните лица са извършили в неделя вечерта и понеделник сутринта атаки срещу вестниците „Соар”, „Либр Белжик”, „Дерниер йор” и изданията на печатната група Сюдпрес, уточнява прокуратурата на Брюксел.

Регионални френски издания на групата Росел, по-специално „Воа дю нор”, както и „Юнион дьо Ренс” и „Ардене” също бяха засегнати от кибератаката и техните сайтове се оказаха блокирани.

Двамата заподозрени за нападението са родени съответно през 1997 г. и 1999 г. Три обиска са били извършени в Белгия във връзка с хакерската атака. Най-малко на един от адресите са открити улики, свързани с нападението.

Разследването ще покаже дали има и други замесени лица. Най-тежката атака беше тази срещу в. „Соар” в неделя вечерта, когато сайтът му се оказа блокиран за няколко часа. Заради атаката вестникът за малко да не бъде отпечатан в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят