Денят започва със слънце, но завършва с дъжд и гръмотевици

В сутрешните часове над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но започналото увеличение на облачността ще продължи и след обяд и привечер в много райони ще превали дъжд, на места в Южна България – с гръмотевици. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) При БАН.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 18° и 23°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, но облачността ще започне да се увеличава и след обяд ще превали, в южните райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха от около 16-18° по носовете до 21-23° в останалата част. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.

В планините ще се заоблачи и след обяд ще превали, на места и ще прегърми. Вятърът ще е от запад-северозапад – силен. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра около 4°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето