Ромски пастор продаде апартамента си, за да изучи щерката

Ромският пастор Боби Асенов, известен повече като Поета от Факултета обяви единствения си имот – апартамент в квартал „Западен парк” в София за продажба, за да плати семестриалната такса на дъщеря си, пише „Преса”.

Асенов обяви, че със съпругата си Славянка ще отидат да живеят в наследствена къща на село. „Много хора са убедени, че реки от пари и валута текат към ромите за тяхната интеграция и образование, но това е кьорфишек”, казва пасторът.

Той съобщи, че е попълнил безброй формуляри, а десетки емисари са го посещавали в дома му и са го карали да доказва, че е ром, но нищо от това не се произлязло. „Когато записах Моника в първи клас в частно френско училище разпродадох цялата си покъщнина, дори дивана, на който спяхме, за да покрия таксата”, спомня си Поета от Факултета.

Щерката Моника вече е третокурсничка по специалност „Култура и медии” в Югозападния университет в Благоевград и вече има публикации във вестник „Струма”. Въпреки това тя е била на косъм да прекъсне поради липса на средства за семестриалната си такса.

Сега момичето успоредно със следването си ще прави и журналистическо разследване за това къде отиват парите от ромските фондации, които би трябвало да подпомагат даровити деца от етноса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини