Условна присъда за данъчен инспектор, взел подкуп от хотелиер в Банско

Осъдиха данъчен инспектор за корупция. Красимир Евтимов получи условна присъда за подкуп в размер на 3000 лева, съобщи infomreja.bg. Пред окръжните магистрати в Благоевград той призна вина за това, че в качеството си на инспектор по приходите към НАП - София е взел въпросната сума за лично облагодетелстване.

Евтимов бе спипан с белязани банкноти през февруари 2012 година в Банско, където е бил командирован от столицата за извършване на проверки по време на активния туристически сезон.

41-годишният държавен служител установил нарушение в хотелски комплекс в курортното градче. Заявил на собственика, че в обекта му не се издават касови бележки при плащане чрез ПОС терминал, като му намекнал, че може да си затвори очите в замяна на възнаграждение от 3000 лева.

Бизнесменът дал на данъчния 500 евро, колкото имал в себе си, след което двамата се разбрали останалата сума да бъде изплатена след няколко дни. Вместо обаче да брои още 2000 лева на корумпирания бирник, собственикът на комплекса подал жалба в полицията.

Криминалистите изпратили изнудвания хотелиер да занесе на държавния чиновник белязани пари. Така веднага след като прибрал парите, Красимир Евтимов бил арестуван.

Срещу него бе образувано дело по чл. 301 от Наказателния кодекс. Окръжният съдия Иво Харамлийски го осъди на една година лишаване от свобода и 1500 лева глоба. Тъй като подсъдимият се призна за виновен и се разкая за деянието си, съдът отложи изтърпяването на присъдата за срок от три години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони