Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Русенец кандидатства за Гинес с 1200 чайника

Колекция от 1200 чайника в Русе кандидатства за Книгата на рекордите „Гинес”. Оригиналната сбирка принадлежи на 37-годишния Антон Димитров.

Колекционерът работи в пункт за вторични суровини, където сред металните отпадъци открива стари чайници и започва да ги събира. Вместо да отидат за претопяване съдовете стават част от интериора на работното му място.

„Интересът към чайниците дойде спонтанно, предизвикан е от клиенти, от приятели, от добри истории за тях – спомен, нещо интересно, останало от миналото”, сподели Димитров пред bTV.

„Всичките са свързани със семейния уют и миналото на хората, една носталгия може би. Всеки има различно отношение към тях, но основно е позитивно. Хората идват с цел да издадат нещо на вторични суровини, но само като ги видят, се захласват, започват да разказват кой какъв чайник е имал, спомнят си различни моменти и се разведряват”, обясни още колекционерът.

По стените са подредени над 800 чайника, а още 400 стоят на склад. Най-старият е от 1937 г. „Най-много са от желязо, което е било емайлирано и оттам идват различните цветове на емайла”, разказа той.

По идея на негови приятели Антон ще кандидатства с колекцията си за Книгата на рекордите „Гинес“. „Може би от интереса на хората, всеки втори човек пита, ама това е чудо, защо не кандидатстваш… Имах предложение от музея в Русе да ги изложа, но трябваше да се комбинирам с друга изложба и така и не го осъществихме”, разказа той.

Антон е не само колекционер, но и любител на чая. Зимно време предпочита само тази напитка, като на работното място задължително си приготвя чая в чайник.

Русенецът се надява, че оригиналната му сбирка ще бъде оценена по достойнство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.