Борисов: Павлова ми докладва за реалното състояние на строителството на АМ Марица

"Регионалният министър Лиляна Павлова ми докладва за реалното състояние на възобновеното строителство на АМ „Марица” по време на инспекцията ѝ на Лот 1 и Лот 2." Това написа на личната си страница във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

"Лот 1 - участъкът от Оризово до Димитровград, с дължина от 31,4 км, има сериозно закъснение последните две години. В момента на терена работи екип от 92 археолози и работници, които извършват допълнително проучване на един от осемте обекта от Късното Средновековие. Учените са обещали да освободят терена за строителство до 20 май. Създадена е отново пълна мобилизация и при добри климатични условия изграждането на лота трябва да приключи до края на месец септември", пише още лидерът на ГЕРБ.

"Строителството на Лот 2 – от Димитровград до Харманли, е изпълнено на 85%. На този обект също има сериозно закъснение. Участъкът трябваше да е готов ноември 2014 г. В момента голяма част от 34-те километра са готови за полагане на последния пласт асфалт. При добра организация на работата Лот 2 ще може да бъде пуснат за движение до края на месец май. Министър Павлова ме увери, че в момента е подновено полагането на асфалт, доизграждат се отводнителните системи и се монтират мантинели", завършва Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес