120 ММА-състезатели мериха сили в национален турнир

120 състезатели мериха сили в събота в национален турнир по ММА за купата на "Локомотив" в Горна Оряховица. От ранни зори спортната зала "Никола Петров" в железничарския град бе препълнена с люботни зрители и участници от всички възрастови категории сред, които имаше и две жени.

Това бе първото състезание, организирано от Българската федерация по ММА след получаването на лиценз в края на миналата година. "Турнирът е част от годишния календар на Федерацията и едно от състезанията, на които ще се определят участниците в Световното първенство по ММА. То ще се проведе от 4 до 8 юли в Лас Вегас", съобщи президентът на БФММА Станислав Недков-Стъки.

Той подчерта, че Федерацията единствена у нас е с правомощия да организира подобни състезания. До миналата година е имало 3-4 организации по ММА, които вече са обединени. БФММА има общо 30 клуба в цялата страна, а други 13 са подали заявки за членство.

"Големите спортни таланти са в малките населени места. Премиерът Бойко Борисов разбра, че лицензът се дава в интерес на децата, които искат да практикуват този спорт. Целта ни е да подпомагаме клубовете", обясни Станислав Недков.

Стъки изтъкна, че в началото на юни в Стара Загора ще са квалификациите за световното първенство. Първите трима, които ще бъдат излъчени от всяка категория, ще заминат на лагер на националния отбор.

"За тренировките ще бъдат поканени вещи треньори от чужбина. Тогава ще бъдат определени най-добрите състезатели, които ще заминат за световното първенство в САЩ", допълни Станислав Недков.

Самият той след претърпяни три операции, се разделя с активната спортна дейност. "Време е да предам опита си на младото попълнение. Когато започнах кариерата си, този спорт беше непознат у нас. Извървях труден път, но стигнах до високо ниво", сподели Стъки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони