Пияниците под ножа в Слънчев бряг

Пияните туристи по улиците на курортите да бъдат глобявани, а ако повръщат в зелените площи – санкциите да бъдат няколко пъти по-високи. Това предлага председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов. С тази мярка би трябвало да намалим алкохолния туризъм, който носи негативен имидж на страната и особено на курорта Слънчев бряг.

Кметът на Палма де Майорка, например, е разпоредил да се налагат глоби от 50 евро на пияните туристи по улиците, а ако някой бъде хванат примерно да повръща на зелените площи, отнася акт от 200 евро, даде пример Иванов. В Кипър и Малта сащо са ограничили прекомерната употреба на алкохол с подобни мерки, коментира Иванов.

Друг проблем е и липсата на отрезвители в курортите, които да поемат пияниците.

Алкохолният туризъм в Слънчев бряг се свързва с безброй инциденти, засега без сериозни последствия. Миналото лято пияна рускиня падна заедно с детето си от втория етаж на хотел, но за щастие и двамата не пострадаха сериозно.

Младежи пък на няколко пъти скачаха от балконите си право в хотелския басейн, като този нов спорт получи името балконинг.

В курорта отвориха врати плейбойбарове специално за пияници, където чаша уиски се харчеше по…500 лева, а бира – 200 лева бутилката. Баровете посещаваха пияни чужденци “за десерт” на вечерта, а сервитьорите поднасяли сметката, придружени от здравеняци. Така група британци и бразилец “изреваха” в полицията, като видели колко дължат. Оказа се обаче, че бомбастичните цени са изписани в менютата на баровете и “измамените” няма как да претендират за компенсации.

Таксиджии от Сънито наскоро съобщиха, че посред нощ видели чисто гола норвежка да излиза от хотела си и да отива за водка до близкия денонощен магазин. “За голи красавици глобата е грехота”, коментираха шофьорите вчера, но принципно подкрепиха идеята.

Българските туристи били най-желани на морето, защото са скромни и пиели с мярка, посочва Иван Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.